جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سوشیال مارکتینگ

سوشیال مارکتینگ یا همان بازاریابی شبکه های اجتماعی تاثیر بسیاری در توسعه کسب و کار شما دارد. امروزه اکثر افراد در زمان بیکاری، در حال گشتن در شبکه های اجتماعی ازجمله  فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و غیره هستند. شما می توانید از طریق شبکه های اجتماعی به تبلیغ محصولات یا خدمات خود بپردازید. اگر می خواهید کسب و کار خود را رونق ببخشید؛ می توانید از سوشیال مارکتینگ استفاده کنید. شبکه های اجتماعی  یک مکان امن و کاملا رایگان است که دارای مخاطب های میلیونی می باشد و شما میتوانید با استفاده از ترفندهای بازاریابی، محصول خود را به کاربران زیادی معرفی کرده و کسب درآمد کنید.

سوشیال مارکتینگ چیست

هرگونه فعالیتی که در شبکه های اجتماعی جهت تبلیغ برند و محصولات یا ارائه خدمات انجام می شود را سوشیال مارکتینگ می گویند. از نمونه های سوشیال مدیا که می توانید از آنها جهت بازاریابی و تبلیغات استفاده کنید می توان به فیس بوک، اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و موارد دیگر اشاره کرد. در این مقاله می خواهیم شما را با مزایا و معایب سوشیال مارکتینگ بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

سوشیال مارکتینگ

مزایا سوشیال مارکتینگ

  • عدم محدودیت جغرافیایی

یکی از مهم ترین مزایا سوشیال مارکتینگ، عدم محدودیت جغرافیایی است. همانطورکه میدانید شبکه های اجتماعی در سراسر دنیا کاربران زیادی دارند و شما می توانید محصولات یا خدمات خود را به تمام دنیا معرفی کنید. مهم نیست که شما در کجای دنیا زندگی می کنید، شما با استفاده از سوشیال مدیا می توانید به تبلیغ محصولات خود بپردازید.

  • تعداد زیاد مخاطبان

عضویت میلیون ها تا میلیاردها کاربر در شبکه های اجتماعی نشان‌دهنده محبوبیت زیاد سوشیال مدیا در بین افراد جهان است.

  • ارتباط آسان با مشتری

یکی از مزیت‌های سوشیال مارکتینگ این است که دیگر دردسرهای خرید حضوری را ندارد. مشتریان می توانند به راحتی محصول مورد نظر را سفارش داده و سوالات خود را از فروشنده بپرسند. اما در خرید حضوری مشتری وقت و هزینه زیادی را صرف پیدا کردن فروشگاه می کند و نمی تواند تمام سوالات خود را در همان لحظه از فروشنده بپرسد.

  • تبدیل مشتری به دوستی وفادار

شما با معرفی خودتان و کارهایتان، می توانید ارتباط صمیمی با مشتری برقرار کرده و او را به یک مشتری وفادار تبدیل کنید. اینکه در کنار تبلیغات، از محتواي جذاب و خلاقانه استفاده کنید، می تواند مشتریان بیشتری را به سمت شما جذب کند.

  • یادگیری از رقبا

از مزیت‌های سوشیال مارکتینگ می توان به رصد کردن سایر رقبا اشاره کرد. شما می توانید به صفحات رقبای خود سر بزنید و از روش های تبلیغاتی آنها استفاده کنید.

social marketing2 سوشیال مارکتینگ

معایب سوشیال مارکتینگ

همانطور که در بخش قبل مطالعه کردید، سوشیال مارکتینگ دارای مزایا و فواید بسیاری است و شما را در تبلیغات محصولات و ارائه خدمات بسیار کمک می کند. اما در کنار مزایای فراوان، بازاریابی شبکه های اجتماعی معایبی نیز دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

  • صرف زمان زیاد و پرداخت هزینه برای تولید محتوا

برای جذب مخاطبان بیشتر باید محتواي جذاب و خلاق تولید می کند. تولید محتوا جذاب نیاز به صرف زمان زیادی دارد. هم چنین اگرخودتان توانایی تولید محتوا را ندارید، باید هزینه ای بابت تولید محتوای باکیفیت به افراد متخصص بپردازید.

  • نظرات منفی برخی از افراد

یکی از معایب سوشیال مارکتینگ، نظرات منفی برخی از افراد است. همانطور که نظرات مثبت موجب تشویق بقیه کاربران به خرید می شود. دیدگاه های منفی هم تاثیر بدی روی بقیه می گذارد. حتی یک کامنت منفی در میان کامنت های خوب می تواند اثر منفی روی بقیه مخاطبان  بگذارد.

  • فضای رقابتی بالا

رقابت در شبکه های اجتماعی بسیار زیاد است. افراد زیادی مانند شما با تبلیغات در سوشیال مدیا می خواهند محصولات خود را به مشتریان بفروشند. برای اینکه بتوانید رقبای خود را کنار بگذارید، باید راه طولانی را طی کنید. پس برای توسعه کسب و کار خود باید صبور باشید.

  • حجم بالای محتوا

تولید محتواهای زیاد توسط سایر رقبا باعث می شود محتوا شما کمتر دیده بشود. شما مجبور هستید که محتوای بیشتری را تولید کنید تا بتوانید از سایر رقابای خود پیشی بگیرید.

social media marketing big data machine learning سوشیال مارکتینگ

شش معیار موفق بودن ارتباط  کاربران با برند شما از طریق سوشیال مدیا

  • تعداد لایک بیشتر

هر چقدر تعداد لایک های پستهای شما بیشتر باشد، یعنی پست شما بیشتر دیده می شود. جالب است بدانید زمانی که از هشتک استفاده می کنید؛ اگر پست شما با همان هشتک تعداد لایک های زیادی را داشته باشد، پست شما به نه پست برتر همان هشتک رسیده و امکان دیده شدن آن پست افزایش می یابد.

  • تعداد پست های اشتراکی

افزایش تعداد به اشتراک گذاشتن پست شما در سوشیال مدیا، باعث افزایش بازدید شده و موجب دیده شدن بیشتر محتوای شما می شود. تعداد پست ها تاثیر بیشتری نسبت به تعداد لایک ها دارد. اشتراک پست شما توسط شخص دیگری نشان دهنده جذاب بودن محتوای شما برای دیگران است.

  • تعداد نمایش پست

هرچقدر تعداد نمایش پست شما بیشتر باشد، محتوا شما بیشتر دیده می شود. تعداد نمایش پست نشان‌دهنده این است که  چه تعدادی از فالورها پست شما را دیده اند.

  • تعداد کامنت ها

هرچقدر تعداد کامنت ها بیشتر باشد، یعنی محتواي شما برای کاربران جذاب تر است. هم چنین می تواند نشان دهنده کپشن مفید و ارزشمند شما باشد.

  • تعداد بازدید از پروفایل

بعضی از شبکه های اجتماعی مانند لینکدین قابلیت نشان دادن تعداد بازدید از پروفایل را دارند. بازدید از پروفایل نسبت به بقیه موارد از اهمیت کمتری برخوردار است ولی هرچقدر تعداد بیشتری پروفایل شما را دیده باشند، یعنی محتوای سایت شما برایشان جذاب بوده است.

  • Brand mention

استفاده از ابزارهای تحلیلی به شما کمک می کنند که متوجه شوید که مخاطبان چه حسی نسبت به برند شما دارند یا نظرات آنها درباره محصولات شما چگونه است.

social marketing 4 سوشیال مارکتینگ

چگونه کاربران خود را در شبکه های اجتماعی و سوشیال مارکتینگ افرایش دهیم؟

  • می توانید برای کاربران صفحه خود سوالات چالش برانگیز مطرح کنید. البته نباید سوالات خیلی سخت بپرسید؛ زیرا در این صورت کاربران نمی توانند جواب دقیقی به سوالات شما بدهند. این تکنیک در سوشیال مارکتینگ بسیار موثر است. فقط کافیست یک سوال جذاب مطرح کرده و‌ منتظر جواب بمانید. شما با اینکار کاربران را ترغیب به لایک و کامنت گذاشتن می کنید.
  • پست کردن مطالب مفید و ارزشمند برای تمام کاربران جذاب است. سعی کنید محتوا یا ویدیو های جذاب منتشر کنید تا کاربران را به خواندن مطالب دیگر صفحه ترغیب کنید. پیشنهاد می کنیم مطالب تازه و بروز پست کنید تا جذابیت بیشتری برای کاربران داشته باشد.
  • وب سایت خود را به کاربران معرفی کنید. اینکار باعث می شود که کاربران متوجه شوند تا شما در چه زمینه ای فعالیت می کنید و بهتر کسب و کار شما را بشناسند.

در این مقاله شما را با سوشیال مارکتینگ و مزایا و معایب آن آشنا کردیم. شما می توانید برای تبلیغات محصولات و فروش بیشتر از سوشیال مارکتینگ استفاده کنید. البته برای موفقیت باید به طور کامل با اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی آشنا شوید تا بتوانید کسب و کار خود را توسعه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − دو =

محبوبترین پست ها