سرور مجازی چیست ؟ سرور مجازی که اصطلاحاً آن را به عنوان وی پی اس (vps) میشناسیم، کاربرد های فراوانی در فضای وب دارد. عبارت وی پی اس مخفف عبارت ویرچوال پرایوت سرور (virtual private server) به معنای سرور مجازی خصوصی می باشد. سرور مجازی خود قسمتی از یک سرور اختصاصی کامل است و همانگونه که از نامش پیداست به کمک روش مجازی سازی ایجاد می شود. سرور مجازی می تواند داخلی و خارجی باشد. از سرور مجازی خارجی برای دور زدن تحریم ها استفاده می شود. وقتی شما یک سرور مجازی خارجی مانند سرور مجازی آلمان خریداری میکنید، مانند این میباشد که یک کامپیوتر و یک سرور را در خارج از کشور و در کشور آلمان خریداری کرده و در اختیار دارید.
چرا خرید سرور مجازی توصیه می شود ؟
از آنجایی که هزینه سرور اختصاصی از جمله هزینه های خرید و همچنین هزینههای نگهداری زیاد میباشد، از طرفی نیاز به تخصص کافی و داشتن نیروی انسانی برای امر مدیریت و نگهداری می باشد ، در نتیجه خرید سرور مجازی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر می باشد. منابع یک سرور اختصاصی کامل بر اساس نیاز های مختلف به چند بخش تقسیم می شود. معمولاً در شرایط یکسان هزینه سرور مجازی از سرور اختصاصی ارزانتر می باشد. به طور کلی دو نوع سرور مجازی داریم. سرور مجازی داخل ایران و سرور مجازی خارجی. دیتاسنترهای آسیاتک در حال حاضر از بهترین سرور مجازی داخل ایران به حساب میآید. سرور مجازی آلمان از بهترین گزینههای سرور مجازی خارجی محسوب می شود.
کاربرد های سرور مجازی چیست ؟
گفتم که سرور مجازی کاربردهای زیادی دارد. از مهمترین کاربردهای سرور مجازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
میزبانی از وب سایت های پربازدید به عنوان جایگزین مناسب هاست. زمانی که بازدید یک وب سایت از یک حد مشخص بالاتر رود دیگر هاست نمیتواند به عنوان میزبان آن سایت جوابگو باشد. در این مواقع بهتر است که از سرور مجازی استفاده شود
دور زدن تحریم ها و خرید از وب سایت هایی که کشور ایران را تحریم نمودند. برای این کار از سرور مجازی خارجی از جمله سرور مجازی آلمان استفاده می شود.
کاربرد دیگر سرور مجازی استفاده برای وب سرویس ها نظیر میل سرور و دیتابیس سنتر می باشد.
به طور کلی میتوان از سرور مجازی برای انجام کارهایی که نیاز به سرعت و ترافیک بالایی در فضای وب دارد است استفاده کرد.
سرور مجازی چگونه آماده می شود ؟
در حالت عادی یک سرور اختصاصی کامل را به چند بخش تقسیم می کنند و از هر بخش یک سرور مجازی ایجاد می شود. در این حالت چندین سرور مجازی از یک سرور اختصاصی کامل ایجاد میشود. اما در مدل های پیشرفته با کارایی بالاتر سرور مجازی از یک یا چند سرور اختصاصی ایجاد می شود. برای ایجاد سرور مجازی نیاز به نرم افزارهای خاصی می باشد اصطلاحاً به آنها نرمافزار مجازی ساز می گوییم. نرم افزار های مجازی ساز بر اساس نوع و عملکردشان و همچنین بر اساس نیاز می توانند رایگان و یا با پرداخت هزینه در دسترس قرار گیرند.
انواع سرور مجازی
بر اساس نرم افزارها و سیستم عامل های سرور مجازی به طور کلی دو نوع سرور مجازی داریم. سرور مجازی لینوکس و سرور مجازی ویندوز. این دو از محبوب ترین سرور های مجازی هستند.
سرور مجازی ویندوز : در این نوع سرور مجازی امکان نصب انواع مختلف برنامه های ویندوز و همین طور سیستم عامل های ویندوز سرور مهیا می باشد.
سرور مجازی لینوکس : سرور که از محبوب ترین سرور های مجازی در فضای وب به حساب می آید امکان نصب انواع سیستم عامل های با توزیع لینوکس را در اختیارتان قرار می دهد.
بر اساس امکانات نیز سرور مجازی می تواند انواع مختلفی داشته باشد
سرور مجازی اشتراکی: در این نوع سرور به صورت اشتراکی در بین کاربران مختلف توزیع می شود.
سرور مجازی اختصاصی : این مدل سرور منابع کاملاً اختصاصی را در اختیارتان قرار می دهد. بنابراین شما سی پیو و یا رم و یا سایر موارد را به صورت اختصاصی در اختیار خواهید داشت.
سرور مجازی ابری : جدیدترین نوع سرور می باشد که از محبوبیت زیادی نیز برخوردار است. هدف اصلی این سرور ایجاد امنیت و پایداری بیشتر و در عین حال کارآیی بهتر می باشد.
تقسیم بندی های گفته شده به عنوان مهمترین دسته بندی ها شناخته می شود.