جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

در این مقاله قرار است به یکی از پر تکرار‌ترین سوالات کاربران درمورد طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی بپردازیم. تقریبا به جرئت میتوان گفت هر شخصی که تصمیم میگیرد بنابر هر دلیلی، یک وب‌سایت طراحی کند، در همان ابتدای راه این سوال که طراحی سایت با وردپرس بهتر است و یا CMS اختصاصی مواجه میشود.
این موضوع اهمیت زیادی دارد که شما از همان ابتدای مسیر گزینه‌های صحیح را انتخاب کنید. زمانی که میخواهید برای طراحی سایت اقدام کنید قطعا اولین کاری که انجام میدهید کمک گرفتن از یک تیم متخصص است. هر تیم و شرکتی اصول کاری خودشان را دارند و برخی از آنها تنها با وردپرس و برخی دیگر تنها با CMS اختصاصی طراحی سایت را انجام میدهند. هر کدام از آنها نیز استانداردها و دلایل خاص خودشان را دارند که حقیقتا هر دوی آنها صحیح است. ممکن است مشاوره‌های آنها شما را کمی سردرگم کنند و تصمیم گیری را برایتان سخت کنند.
به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به صورت بی طرف به تمام جوانب طراحی سایت با وردپرس و یا CMS اختصاصی بپردازیم تا به شما در تصمیم گیریتان کمک کنیم. در این مقاله ضمن تعریف هر دوی این موارد به برسی تفاوت‌ها و مزایا و معایب آنها نیز پرداخته میشود. بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

Web design طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

CMS چیست؟

بهتر است قبل از اینکه به برسی تفاوت‌های طراحی سایت با وردپرس و یا با CMS اختصاصی بپردازیم، با خود CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا اشنا شوید. CMS که مخفف عبارت “Content Management System” است، به نرم افزارهای تحت وب گفته میشود که به کمک آنها میتوانید محتوای سایتتان را مدیریت کنید. این سیستم‌های مدیریت محتوا دارای پنل‌های مدیریتی هستند که دسترسی لازم به قابلیت‌ها و ویژگی‌هایشان را به ادمین سایت میدهند.

Web design1 طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

وردپرس چیست؟

سیستم‌های مدیریت محتوای زیادی در در سطح وب وجود دارند که یکی از محبوب ترین آنها وردپرس “WordPress” است. لازم به ذکر است که این سیستم مدیریت محتوای آماده، کاملا رایگان بوده و در اختیار عموم قرار گرفته است. به عبارتی دیگر، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که از قبل کدنویسی شده است و با دارا بودن قابلیت‌های رایج خودش امکان طراحی سایت را به کاربران میدهد.
منظور از قابلیت‌های رایج درواقع همان ویژگی‌ها و امکانات اصلی برای طراحی یک وب‌سایت است. از آن جایی که این سیستم مدیریت محتوا از قبل کدنویسی شده است و امکانات آن آماده هستند، هر فردی میتواند به راحتی یک وب سایت را طراحی کنید حتی اگر از کدنویسی چیزی نداند. تنها کافی است تا یک هاست خریداری کنید و وردپرس را بر روی هاست خود نصب و بر روی دامنه به اصطلاح آنلاین کنید.
استفاده از وردپرس حتی برای طراحان حرفه‌ای نیز کاربردی است، زیرا وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای opensource یا همان متن باز است. opensource بودن وردپرس این امکان را به طراح میدهد تا به هسته‌ و کدهایش دسترسی داشته باشد.

Web design2 طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

CMS اختصاصی چیست؟

یک CMS اختصاصی دقیقا برای یک وب‌سایت خاص کدنویسی میشود. درواقع CMS های اختصاصی نیز همانند وردپرس هستند اما تفاوت اصلی آنها این است که CMS های اختصاصی نسبت به وردپرس عمومیت ندارند و هر بار برای یکسری وب‌سایت‌های خاص از ابتدای کدنویسی، شخصی سازی و بهینه میشوند. بهتر است اینگونه بگویم که اگر یک وب‌سایت بسیار خاص با ویژگی‌های بسیار ویژه‌ و منحصر به فرد میخواهید باید با استفاده از CMS اختصاصی به طراحی سایت بپردازید.
در ادامه مزایا و معایب هر کدام از این سیستم‌های مدیریت محتوا را برایتان توضیح میدهیم، اما قبل از آن میخواهم با ذکر یک مثال تفاوت‌های این دو را برایتان توضیح دهم.

Web design3 طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

تفاوت طراحی سایت با وردپرس و CMS اختصاصی

در این بخش قصد دارم تا به ذکر یک مثال خیلی خیلی ساده تفاوت این دو سیستم مدیریت محتوا را برایتان توضیح دهم. به مثال زیر دقت کنید:
فرض کنید قصد دارید برای خانه‌تان مبلمان خریداری کنید. این کار را میتوانید به دو روش انجام دهید. روش اول این است که به فروشگاه‌ها مراجعه کنید و با برسی چند فروشگاه بالاخره میتوانید مبلمان مناسبی برای خانه‌تان خریداری کنید.
روش دوم این است که از یک تیم دکوراسیون کمک بگیرید و به آنها سفارش یک سرویس مبلمان خاص و ویژه را بدهید. در روش دوم میتوانید مدل و رنگ‌بندی را بدون محدودیت تغییر دهید و حتی طرح‌های خاص و متفاوت با نمونه‌های موجود در فروشگاه‌ها را سفارش دهید.
در هر دو روش شما برای خانه‌تان سرویس مبلمان را خریداری کرده‌اید اما تفاوت‌هایی در نتیجه وجود دارد. در روش اول شما سریع‌تر میتوانید صاحب مبلمان شوید و با پرداخت هزینه‌ی کمتر به هدف خود دست یابید.
در روش دوم ممکن است پروسه طراحی مبلمان شما زمان‌بر باشد و از طرفی به دلیل خاص و متفاوت بودن هزینه‌ی بیشتری برای شما به دنبال داشته باشد. اما در نهایت دقیقا همان چیزی را که میخواهید به دست می‌آورید.

طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی نیز به همین صورت است. میتوانید با هزینه کمتر و سریع تر با استفاده از وردپرس سایتتان را طراحی کنید. یا اینکه با پرداخت هزینه‌ی بیشتر و در طول مدت طولانی‌تری یک سایت با ویژگی ‌های خاص داشته باشد.

Web design4 طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

مزایای طراحی سایت با وردپرس

وردپرس را میتوانید به صورت رایگان استفاده کنید. به علت اینکه ویژگی‌ها و امکانات آن از قبل کدنویسی شده است و آماده هستند پروسه‌ی طراحی سایت را برایتان کوتاه‌تر میکند. در مخزن وردپرس میتوانید به انواع پوسته‌های آماده و افزونه‌های کاربردی دسترسی داشته باشید.
همچنین وردپرس دارای یک پنل مدیریتی ساده است که هر فردی از مبتدی تا حرفه‌ای میتواند به راحتی با ان کار کند. یکی دیگر از مزایای بسیار مهم در این زمینه وجود گروه‌ها و انجمن‌های زیادی است که در حوزه وردپرس بحث و گفت‌و‌گو میکنند. این موضوع باعث میشود که شما اگر در حین طراحی سایت به هر گونه اشکالی که برخورد کردید و یا هر سوالی که داشته باشید با یک جستجو در اینترنت می‌توانید به جواب سوال‌هایتان برسید.

معایب طراحی سایت با وردپرس

یکی از دلایلی که اکثر طراحان استفاده از CMS های اختصاصی را به وردپرس ترجیح میدهند open source بودن وردپرس است. این افراد بر این باور هستند که وردپرس به دلیل متن باز بودن آن از امنیت کمی برخوردار است و هر شخصی میتواند به راحتی به کدهای شما دسترسی داشته باشد.
اما چیزی که این افراد نمیدانند این است که وردپرس به کمک افزونه‌های قدرتمندی که دارد با وجود open source بودن باز هم از خطر هک شدن در امان است. بنابراین نمیتوانیم امنیت آن را کم تلقی کنیم و این را یک عیب بشناسیم.
اما یکی از این معایب وردپرس مربوط به همان افزونه‌ها میشود. برخی از افزونه‌های آن با پوسته‌هایی که انتخاب میکنید سازگاری ندارد و ممکن است شما را کمی محدود کنند. همچنین ممکن است به دلیل استفاه از افزونه‌های زیاد برای داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌های بیشتر سرعت لود شدن سایتتان افت پیدا کند.
به دلیل وجود افزاونه‌ها شما نمیتوانید به راحتی سایتتان را توسعه دهید زیرا ممکن است که با افزونه‌ها تداخل داشته باشد و موجب بروز باگ‌های مختلفی شود.

Web design5 طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

مزایای طراحی سایت با CMS اختصاصی

به دلیل اختصاصی نوشته شدن کدهای وب‌سایتی که با این سیستم مدیریت محتوا ساخته میشود، سرعت لود شدن آن بیشتر است. زیرا در صفحات و دیتابیس این وب‌سایت‌ها خبری از کوئری‌ها و کدهای اضافه نیست و سرور سریع‌تر میتواند اجرا شود.
وب‌سایت هایی که با این CMS ها طراحی میشوند از امنیت بالایی برخوردار هستند زیرا به جز تیم سازنده شخص دیگری به کدهای آن دسترسی ندارد. یکی دیگر از مزایای طراحی سایت با CMS اختصاصی این است که به راحتی که میتوانید آن را توسعه دهید. میتوانید بدون محدودیت هر ویژگی و قابلیتی که خواستید به سایتتان اضافه کنید.

معایب طراحی سایت با CMS اختصاصی

اولین و مهم‌ترین عیبی که طراحی سایت با CMS اختصاصی دارد هزینه‌های آن است. هزینه‌ی طراحی سایت با این سیستم‌های مدیریت محتوا بسیار زیادی است. دلیل آن هم ساده است، این وب‌سایت‌ها از پایه کدنویسی میشوند و نیاز به کدنویسان و متخصصان دارد و همین موضوع هزینه پروژه را افزایش میدهد.
یکی دیگر از معایب این روش زمان‌بر بودن پروسه طراحی سایت. از آنجایی که این گونه پروژه‌ها از صفر شروع میشوند زمان زیادی صرف کدنویسی آنها میشود. یکی دیگر از معایبی که میتوان برای این نوع وب‌سایت‌ها در نظر گرفت نحوه کار کردن مدیر سایت با پنل مدیریتی آن است. به دلیل خاص بودن سایت پنل‌های مدیریتی آنها نیز با دیگر سایت‌ها متفاوت هستند و شما برای استفاده از آنها باید حتما آموزش ببینید.

Web design6 طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی؟

چگونه تشخیص دهیم کدام روش برای ما بهتر است؟

اگر به دنبال یک وب سایت با ویژگی‌های عمومی مانند یک فروشگاه معمولی (مانند فروشگاه لباس، لوازم آرایشی و غیره) و یا یک سایت شرکتی و یا خبری هستید میتوانید از وردپرس برای طراحی سایتتان استفاده کنید. برای طراحی چنین سایت‌هایی تنها با نصب افزونه‌های مختلف و حتی استفاده از پوسته‌های آماده وردپرس میتوانید وب‌سایت‌های شیک و حرفه‌ای را طراحی کنید.
تصور نکنید به دلیل اینکه وردپرس رایگان است و ویژگی‌های محدودی نسبت به CMS های اختصاصی دارد، برای طراحی سایت مناسب نیست. اگر همین الان در گوگل جستجو کنید متوجه میشوید که اکثر وب‌سایت‌های حرفه‌ای و برتر جهان با وردپرس ساخته شده‌اند و هیچگاه به فکر تغییر دادن آن نیستند زیرا از خدمات و امکانات آن راضی هستند بنابراین وردپرس را دست کم نگیرید.
اما اگر تصمیم دارید که یک وب‌سایت با ویژگی‌های خاص و متفاوت داشته باشید بهتر است از CMS های اختصاصی برای طراحی سایتتان استفاده کنید.

نتیجه گیری

اینکه تصمیم بگیرید از کدام یک از این روش‌ها برای طراحی سایت خود استفاده کنید کاملا به خود شما و انتظارات شما از سایتتان بستگی دارد. باید برسی کنید و نتیجه بگیرید که کدام یک از این روش‌ها برای کسب و کار شما و محتوای سایتتان میتواند ترافیک بیشتری ایجاد کند، هزینه‌ی مناسب‌تری داشته باشد. همچنین محدودیت‌ها و ویژگی‌هایی که نیاز دارید را به دقت برسی کنید.
چه طراحی سایت با وردپرس و چه طراحی سایت با CMS اختصاصی، هر کدام را با توجه به مزایایی که دارند آنالیز کنید. در این مقاله سعی کردیم تا با توضیح کامل و اختصاصی هر کدام از این روش‌ها در تصمیم گیری به شما کمک کنیم. امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید. اگر از طراحی سایت با وردپرس یا CMS اختصاصی خود تجربه‌ای دارید خوشحال میشویم که آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 14 =

محبوبترین پست ها