کاربران VIP | نسخه آزمایشی


سایت در حال بروز رسانی می باشد.

 همه چیز درباره بک لینک و تاثیرات فوق العاده آن بر روی سئو

بک لینک یکی از مهم ترین موارد تاثیرگذار بر روی سئو سایت است و از نظر تمام کارشناسان سئو استفاده از بک لینک از راهکارهای بسیار موثر برای ارتقا سئو سایت مد نظر است. برای متوجه شدن این راهکار لازم است در ابتدا بدانید سئو چیست و چه کاربردی دارد و چگونه قابل ارتقا است.

 

سئو چیست؟

 

سئو را میتوان بدین صورت تعریف کرد: مجموعه فعالیت هایی که در سایت و محتوای آن برای بهتر دیده شدن در نتایج موتورهای جستجو انجام می پذیرد را سئو می نامند.

ولی چگونه میتوان به بهتر دیده شدن در نتایج موتورهای جستجو کمک کرد؟

دقیقا سختی کار سئو در این است که ما به طور دقیق نمیدانیم کدام مورد برای سایت و محتوای ما در سئوی سایت تاثیرگذار تر است. اما برخی موارد هستند که با انجام آنها میتوان بطور قطع گفت نتیجه مطلوبی بر سئوی سایت ما اعمال خواهد شد. ما در ادامه به چند نمونه از این موارد اشاره میکنیم:

از جمله فعالیت های مطمئن میتوان به رعایت قوانین نگارش، استفاده از کلمه یا کلمات کلیدی مناسب و متناسب، رعایت قوانین کدنویسی توسط طراح سایت، مطالب مرتبط با موضاعات کلی سایت و … اشاره کرد.

از موارد بسیار مهم و غیرقابل چشم پوشی در رابطه با بهبود سئو سایت مدنظر استفاده از بک لینک های مناسب و باکیفیت است.

حالا وقت آن است با بک لینک به طور کامل آشنا شوید و با شناخت انواع بک لینک های موجود و موارد استفاده و ویژگی هایی که نیاز به توجه کافی دارند بتوانید بهترین انتخاب برای بهبود سئو و گرفتن رتبه بهتری از موتورهای جستجو داشته باشید.

 

بک لینک ( backlink ) چیست و انواع مختلف آن:

در ابتدا به طور خلاصه و ساده میتوان گفت بک لینک موجب اتصال دو سایت به هم میشود و توسط کلیدواژه سایت مقصد انجام میشود. این کار موجب ارتقا چشم گیر سئو سایت میشود.

برای درک بهتر مفهوم یک لینک یک مثال میزنیم. یک نویسنده در سایت خود مطلبی مینویسد و سئو یکی از کلمات کلیدی آن است و در سایت ما یک مطلب با کلمه کلیدی سئو موجود است. اگر آن نویسنده کلمه سئو را به مطلبی که در سایت ما وجود دارد لینک بدهد به اصطلاح میگوییم بک لینکی به سایت ما داده است.

در گذشته تنها تعداد بک لینک های موجود برای موتورهای جستجو ملاک سنجش بود و تنها با اکتفا به تعداد بک لینک های موجود سایت را ارزیابی میکرد ولی از سال 2017 ما شاهد تغییر رویه این فرایند بودیم و کیفیت بک لینک های موجود مورد بررسی قرار میگیرد.

با توجه به الگوریتم های جدید گوگل بک لینک علاوه بر اینکه میتوانند موجب ارتقا رتبه سایت شوند همانقدر هم میتوانند تاثیرات منفی روی آن بگذارند و امروزه دقت به بک لینک های موجود یکی از مهم ترین عوامل محسوب میشود.

زیرا همانطور که گفتیم در گذشته تمام بک لینک های موجود ارزشمند بودند و موجب ارتقای رتبه سایت میشدند و به بهتر دیده شدن آن کمک میکردند ولی اکنون علاوه بر اینکه تمام بک لینک ها از یک ارزش برخوردار نیستند برخی از آن ها تاثیر منفی بر رتبه و سئو سایت شما دارند و موجب افت رتبه شما میشوند.

گوگل و دیگر موتورهای جستجو با توجه به بک لینک های موجود به اعتبار و میزان دامنه سایت شما پی میبرد و یکی از فاکتورهای مهم در امتیازدهی به سایت شما محسوب میشود.

 

انواع بک لینک ها و دلیل تفاوت آنها:

با توجه به جدیدترین الگوریتم ها و شرایط حال حاضر گوگل بک لینک ها به دو دسته بک لینک خوب و بک لینک بد تقسیم شده اند ولی لازم است بدانید دلیل و ملاک این تقسیم بندی چیست و چگونه باید تشخیص دهید بک لینک مورد نظرتان یک بک لینک خوب است و روی ارتقا رتبه سایت شما تاثیر مثبت دارد یا یک بک لینک بد است و موجب کاهش رتبه سایت شما میشود.

 

بک لینک خوب شامل کدام ویژگی ها میباشد:

بک لینک خوب به بک لینکی میگویند از یک سایت معتبر و رتبه بالا به سایت شما داده شود ولی حالا به چه بک لینکی بک لینک معتبر میگویند؟ این بک لینک باید شامل چند ویژگی باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم

 

۱.توجه به بالا بودن page Rank

گوگل در سال ۱۹۹۰ مفهوم پیج رنک را معرفی کرد و در آن زمان تعداد بک لینک های یک وبسایت تاثیر بسیار زیادی بر رتبه بندی آن در نتایج گوگل داشت. متخصصین سئو و مدیران وب سایت ها از این نکته استفاده کردند و با تکنیک هایی مانندن تبادل لینک یا خرید بک لینک تلاش کردند تا جایگاه خود در نتایج جستجو را بهبود دهند.

با زیاد شدن معاملات بک لینک گوگل الگوریتم های خود را آپدیت کرد و الگوریتم پنگوئن را برای شناسایی و جریمه سایت هایی که از این روش های لینک سازی استفاده میکردند معرفی کرد.

 همه چیز درباره بک لینک و تاثیرات فوق العاده آن بر روی سئو
همه چیز درباره بک لینک و تاثیرات فوق العاده آن بر روی سئو

همچنین در ادامه پیج رنک را به کلی حذف کرده و تلاش کرد تا وابستگی رتبه بندی نتایج به لینک سازی را تا حد امکان کاهش دهد. ولی همچنان یکی از فاکتورهای بررسی و امتیازدهی محسوب میشود

Page Rank یک معیاری است که به وب سایت مورد نظر امتیازی بین 1تا 10 میدهد.

از موارد مهم در تعیین این معیار عمر دامنه وب سایت است.هرچه پیج رنگ سایتی از آن بک لینک میگیرید بالاتر باشد تاثیر بیشتر بر بهبود رتبه سایت شما دارد ولی حتی اگر خیلی بالاتر هم نباشد باید بدانید نباید پایین تر باشد زیرا در این صورت این بک لینک به بک لینک  بد تبدیل میشود که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

پیج رنک بالا نشان می دهد که سایت مورد نظر عمر دامنه طولانی ، لینک های دریافتی با کیفیت ، تعداد زیاد صفحات ایندکس شده در گوگل ، سئو اصولی و  میزان بازدیدهای روزانه زیادی دارد که تمام اینها ارزشمند هستند و ارزش لینک گیری از آن سایت را افزایش می دهند. و اگر این پیج رنک بالاتر باشد شما را امیدوارتر میکند که رتبه سایت شما بهبود یابد.

شما با استفاده از سایت moz می توانید page rank را مشاهده کنید.

 

۲.دامین اتوریتی domain authority بالا از دیگر ویژگی های خوب محسوب میشود:

هرکدام از صفحات هر سایتی یک پیج اتوریتی منحصر به فرد دارد که هنگامی مناسب است که بخواهید تنها بک لینک گرفته شده از آن صفحه را بررسی کنید ولی اگر بخواهید کل سایت مربوطه را مورد بررسی قرار دهید باید به دنبال بررسی دامین اتوریتی آن وب سایت باشید.

این عدد با DA مشخص میشود و حتما باید بالاتر از سایت شما باشد و هرچه بالاتر باشد نشان دهنده اعتبار دامنه بیشتر است.

در کل و به طور خلاصه میتوان گفت این عامل که توسط شرکت Moz به وجود آمده است با توجه به سن دامنه، تعداد لینک‌های ورودی، کیفیت لینک‌ها، فعالیت سایت در شبکه‌های اجتماعی و … میتواند کم و زیاد شود. این امتیاز می‌تواند در مشخص کردن کیفیت یک لینک نقش داشته باشد.

 

۳.اعتبار صفحه یا Page Authority مورد دیگر و قابل توجه است:

مورد قبلی به اعتبار کل دامنه مربوط میشد ولی این مورد اعتبار تنها آن صفحه از دامنه را بررسی میکند که از آن بک لینک دریافت شده است. ولی فرق این دو چییست؟

ممکن کل دامنه از اعتبار و رتبه بالایی برخوردار باشد ولی صفحه مورد بحث ما که از آن بک لینک دریافت شده از اعتبار پایینی برخوردار باشد.

اعتبار هر صفحه را موارد متعددی مشخص میکند مانند لینک سازی داخلی قوی و یا بک لینک هایی که به طور مستقیم برای آن صفحه ایجاد شده است.صفحاتی که لینک سازی داخلی قوی و یا بک لینک های باکیفیت داشته باشند دارای اعتبار بیشتری هستند.همچنین صفحات اصلی وب سایت نیز دارای اعتبار بالایی هستند.

برای بررسی page authority و domain authority ابزارهای مختلفی وجود دارند که بهترین آنها عبارتند از Serpchecker که توسط سایت mangools.com معرفی شده و open site explorer که ابزاری قدرتمند از سایت moz.com است.

 

۴.توجه به متن لینک شده یا Anchor Text:

اینتر تکست همان متن یا عبارتی است که توسط آن به صفحه و سایت دیگر لینک میشود و اگر این اینتر تکست مرتبط با موضوع صفحه مقصد باشد یک سیگنال به گوگل فرستاده میشود که نشان میدهد این بک لینک مرتبط با صفحه مورد نظر است و باعث افزایش هرچه بیشتر رتبه سایت شما میشود وکمک زیادی به بهتر دیده شدن شما میکند.

برعکس اگر این اینتر تکست با صفحه ای به آن لینک میشود مرتبط نباشد باعث افت رتبه شما خواهد شد و تبدیل به بک لینک بد میشود.

 

۵.محل قرارگیری بک لینک نشان دهنده خوب یا بد بودن آن:

همانطور که تا اینجا گفتیم هر بک لینکی خوب نیست و کمکی به تقویت سئو سایت شما و ارتقا رتبه آن نخواهد کرد ولی لازم است بدانید علاوه بر نکاتی که پیش تر گفتیم مکان قرارگیری بک لینک نیز تاثیرگذار است.

بک لینک مناسب باید درون محتوا اصلی قرار بگیرد و جزو کامنتها،سایدبار و یا حتی فوتر نباشد.اگر تعجب کردید به دلیل آن توجه کنید.

به طور معمول لینک هایی که در فوتر یا سایدبار قرار داده میشوند در همه صفحات آن سایت نمایش داده میشوند، به این لینک ها اصطلاحا Sitewide گفته میشود. قرار گیری بک لینک شما در همه صفحات یک سایت میتواند عاملی برای تشخیص خریداری آن لینک توسط ربات های گوگل باشد و ممکن است با تکرار زیاد این اتفاق الگوریتم پیگوئن سایت شما را جریمه کند.

پس فراموش نکنید  لینک هایی که در محتوای صفحه هستند ارزش بیشتری در مقایسه با لینک های موجود در سایدبار و فوتر خواهند داشت.

 

۶.به تعداد لینک های خروجی توجه کنید:

همانطور که چندین باز ذکر کردیم گوگل و دیگر موتورهای جستجو به کیفیت بک لینک ها توجه زیادی دارند و اگر از یک صفحه بک لینک های متعدد و زیادی خارج شده باشد از اعتبار و ارزش تک تک بک لینک ها کاسته میشود. این موضوع بدین معناست که اگر دامنه یا صفحه ای به شما لینک بدهد و در کنارش به چندین سایت دیگر نیز لینک داده باشد این بک لینک از اعتبار پایینی برخوردار است.

پس لازم است بدانید اقدام به خرید بک لینک از سایت هایی که در زمینه  فروش رپورتاژ آگهی یا بک لینک فعالیت میکند چندان ایده خوب و مناسبی نیست زیرا نه تنها موجب بهبود رتبه و سئو سایت شما نمیشود بلکه آن را کاهش هم میدهد و اثرات منفی و حتی هزینه بری بر روی سایت شما خواهد داشت.

 

این چند مورد از موارد و ویژکی های یک بک لینک خوب بود حالا در ادامه به طور مختصر به چند نمونه از ویژگی های بک لینک بد میپردازیم:

 

در طول مطالعه با مهم ترین ویژگی های بک لینک خوب آشنا شدید و اینجا دوباره ذکر میکنیم که اگر بک لینک شما این شرایط را نداشته باشد و حتی این شرایط استثنایی زیر را داشته باشد یک بک لینک بد محسوب میشود و در کمال تعجب شما نه تنها موجب ارتقا و بهبود سئو و رتبه سایت شما نمیشود بلکه موجب کاهش رتبه سایت شما و جریمه شدن آن توسط گوگل میشود.

 

بک لینک بد شامل کدام ویژگی ها میباشد:

 

بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل

مهم ترین و ابتدایی ترین کاریکه باید بکنید بررسی این مورد است. سایتی که از آن بک لینک دریافت می‌کنید نباید توسط هیچ موتور جستجویی جریمه شده باشد. این امر اهمیت زیادی دارد. برای تشخیص این امر، می‌توانید چک کنید که آیا این سایت ایندکس شده است یا خیر.

برای این کار به google site domin.com بروید و در قسمت domain.com نام وبسایت را واردکنید. اگر نام سایت یافت نشد، به این معناست که سایت ایندکس نشده و توسط گوگل جریمه شده است.

از دیگر بک لینک های بد میتوان به این بک لینک ها اشاره کرد:

۱.بک لینک های غیر مرتبط با موضوع سایت شما

۲.بک لینک از سایت و صفحه ای غیرمزتبط با سایت شما

۳.بک لینکی از یک سایت و دامنه ای با رتبه پایین تر از سایت و صفحه شما

۴.بک لینک دریافتی شما از سایتی یا دامنه ای باشد که به طور زیاد در صفحه و دامنه خود لینک خروجی دارد.

۵.بک لینک هایی که به طور اتوماتیک ایجاد شده اند

۶.بک لینک از سایت و دامنه ای با دامین اتوریتی پایین تر از سایت شما

۷.بک لینک از سایت جریمه شده و اسپم

و…

 

در پایان

باید توجه کنید در الگوریتم جدید گوگل و دیگر موتورهای جستجو دیگر تعداد بک لینک مورد توجه و بررسی نیست بلکه کیفیت آنها مورد بحث است و بک لینک های بد تاثیر بسیار زیاد و منفی بر سئو و رتبه سایت شما دارند پس برای این فاکتور مهم دقت و توجه کافی را به خرج دهید و تمام نکاتی که ذکر شد را بررسی کنید و این دقت و توج باید به طور مداوم باشد زیرا گوگل و دیگر موتورهای جستجو همواره به دنبال ارتقا الگوریتم های قدیمی و ارائه الگوریتم های جدید هستند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =

محبوبترین پست ها